Канонада срещу президента от медиите на Пеевски заради наложеното вето

„Имате моята подкрепа, г-н Президент“, заяви Огнян Минчев във Фейсбук по повод наложеното вчера частично вето от президента Плевнелиев върху актуализацията на бюджета, като политологът аргументира позицията си в няколко реда, от които стана ясно, че напълно одобрява действията на държавния глава.

 

„С налагането на вето върху стремежите на управляващата клептокрация да изхарчи един милиард по своя си – неразписана целесъобразност, президентът Плевнелиев зае достойна позиция в защита на националния интерес. Всички, които разбират необходимостта от отговорно и прозрачно планиране и изразходване на публичните финанси трябва да подкрепят открито президентското вето. Срещу г-н Плевнелиев отново се изправи глутница платени ругатели. Трябва да го защитим днес, за да може той отново да защити националния интерес утре. Имате моята подкрепа, г-н Президент!“

Днес медиите на Делян Пеевски изстреляха нов залп от компромати срещу президента Плевнелиев. След като го набеждаваха от месеци,че прессекретарят на президентството Мария Иванова му е любовница,днес уличиха колега на Юлияна Плевнелиева като неин любовник.  Канонадата срещу Росен Плевнелиев започна,след като назначеното от него служебно правителство прие постановление за управление на парите на държавните дружества:54% от средствата на държавните фирми са в Корпоративна банка – според новите правила трябва да останат не повече от 25%. Собственикът й Цветан Василев даже даде през март интервю на австрийския вестник „Дер Щандарт“,  обвинявайки президента в корпоративна зависимост от т.н.кръг Капштал на Иво Прокопиев. Цветан Василев и Иво Прокопиев си сблъскаха интересите в енергетиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *