Калоферския манастир: Вижте какво направи отец Василий с 26 – годишна монахиня!

МонахиняИздевателствата в светите ни обители продължават!

Издевателствата в българските свети обители продължават. Покъртителна е драмата на 26-годишната монахиня Възкресия от Калоферския манастир. Младата жена дори мислила за самоубийство заради отец Василий. Увенчаният със съмнителна и позорна слава духовник я карал в килията да смъкне расото и да се съблече по бельо. Той се опитал да я насили, предават от razkritia.com.

Заявил й, че няма необходимите достойнства, за да се нарече булка на Христос. В отчаянието си монахинята телефонирала на сестра си, тъй като й било срамно да се изповяда. Нейната роднина поискала незабавно да напусне метоха, но игуменката Валентина й се възпротивила с думите, че не постъпва правилно.

Изцепките на изповедника от манастира в Атон не свършват с това. Преди време той е обслужвал и софийския манастир „Св. Пророк Илия”. Заради неговото специално „внимание” от него са били преместени четири монахини в женския манастир в Калофер. Заради какви причини и мотиви никой не знае, а и не е получавал подобаващ отговор. Невестите Христови също, най-вероятно от страх не са казали нищо, нито на изповедника, нито на игуменката на женската света обител.

Монахът се ползва със съмнителна репутация. Неговите странности не са малко, но никой не е алармирал досега. Според останалите духовници отец Василий само по документи се води в Зографския манастир на Атон. През повечето време той си живее в собствено жилище в столицата, но не излиза и не комуникира с никой.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *