Как да станете милионер в 8 бавни и трудни стъпки?

милионерЗа мен парите нямат чак толкова голямо значение, но ще призная, че преди време имаха (вероятно защото нямах много), казва предприемачът Дармеш Шах, основател на HubSport. Да кажем, че парите са едно от нещата във вашия списък със задачи. Да кажем, че подобно на милиони други хора, бихте искали да сте милионер. Какво би трябвало да правите, за да увеличите шансовете си да се присъедините към клуба на милионерите?

Шах предлага няколко неща, които нито водят към бързо забогатяване, нито са лесни за постигане. Те обаче е по-вероятно да имат ефект, отколкото бързото и лесно забогатяване.

1. Спрете да мислите постоянно за пари.

Ако постоянно мислите за това колко пари изкарвате, отвличате вниманието си от правенето на нещата, които наистина допринасят за натрупването и увеличаването на личното състояние. Така че променете гледната си точка.

„Гледайте на парите не като на основна цел, а като на страничен продукт от правенето на правилните неща.“

2. Започнете да следите на колко хора помагате, дори и минимално.

Най-успелите хора, които познавам, във финансово и всякакво отношение, са шокиращо услужливи. Те са невероятно добри в това да разбират хората и да им помагат да постигат целите си. Те знаят, че успехът им в крайна сметка се базира на успеха на хората около тях.

Те работят здраво за успеха на останалите: техните служители, техните клиенти, техните търговци и доставчици…Защото знаят, че ако успят да постигнат това, тогава техният успех със сигурност ще последва.

Така ще са изградили бизнес или кариера, с която да се гордеят.

3. Спрете да мислите за правенето на милиони и започнете да мислите за обслужването на милион хора.

Когато имате само неколцина клиенти, а целта ви е да направите много пари, трябва да намирате начини да изстисквате всеки долар от тези клиенти.

Когато намерите начин да обслужвате повече хора, от това ще последват много други ползи. Ефектът на рекламата от уста на уста се увеличава значително. Обратната връзка, която получавате, е по-голяма, както и вашите възможности да подобрите продуктите или услугите си.

Така след време бизнесът ви се превръща в нещо, за което не сте и мечтали, защото вашите клиенти и служители са ви отвели на места, на които не сте си и представяли.

Обслужвайте милион души и ги обслужвайте добре, и парите ще последват.

4. Гледайте на правенето на пари като на начин да правите повече неща.

Най-общо казано има два типа хора.

Единте правят неща, защото искат да правят пари; колкото повече неща правят, толкова повече пари печелят. Това, което правят, не е от особено значение за тях – те ще правят всичко, стига да им носи пари.

Другият тип хора искат да правят пари, защото те им позволяват повече неща. Те искат да подобряват продукта си. Искат да увеличават асортимента си. Искат да създадат още една книга, песен, филм. Те обичат, това което правят, и гледат на парите като на начин да правят още повече от нещата, които обичат. Те мечтаят за компания, която ще създава възможно най-добрите неща, а правенето на пари е начин да подхранват тази мечта и да изграждат компанията, която обичат.

Определено е възможно да откриете продукта, които всички искат и да станете богат от продажбата му, но най-успелите компании се развиват и разрастват, а спечелените пари реинвестират в непреклонния стремеж към отлични постижения.

„Ние не правим филми, за да правим пари, ние правим пари, за да правим филми.“, казва Уолт Дисни

5. Правете едно нещо по-добре.

Изберете си нещо, в което вече сте по-добри от останалите хора. Само едно нещо. Концентрирайте се до вманиачаване в правенето на това нещо. Работете. Учете се. Практикувайте. Оценявайте. Подобрявайте. Бъдете безмилостно самокритични, не чак до мазохизъм, но така че да си гарантирате, че ще продължите да работите по подобряването на всеки един аспект от това едно нещо.

Успелите във финансово отношение хора правят поне едно нещо по-добре от почти всички около тях. (Разбира се, от полза би било нещото, в което избирате да бъдете добри да се цени и от останалите, които да плащат за него.)

6. Направете си списък с 10-те най-добри хора в света в това едно нещо.

Как избрахте тези десетимата? Как определихте кой е “най-добрият”? Как оценихте “успеха” им?

Използвайте същите тези критерии, за да следите своя прогрес към превръщането ви в  най-добрия.

Не се възхищавайте само на успелите хора. Вгледайте се по-внимателно в това, което ги прави успели. След това използвайте същите тези критерии, за си създате собствени измерения за успеха. И след това…

7. Следете постоянно напредъка си.

Следете прогреса си поне по веднъж в седмицата, съгласно основните си показатели.

Може би ще изчислите на колко хора сте помогнали. Може би ще изчислите колко клиенти сте обслужили. Може би ще оцените ключовите стъпки по пътя ви към това да станете най-добрия в света в това една нещо.

Може би е комбинация от всичките тези неща и дори повече.

8. Създайте си редовно установени практики, които водят до успех.

Никога не забравяйте, че постигането на дадена цел се основава на създаването на редовно установени практики. Да кажем, че искате да напишете книга от 200 страници; това е вашата цел. Вашата система за постигане на тази цел може да бъде да пишете по 4 страници на ден; това е вашата редовно установена практика. Желанията и надеждите няма да ви осигурят завършен ръкопис. Придържането към редовно установената практика обаче ще ви доведе до целта ви.

Поставяйте си цели, създавайте си редовно установени практики, които подкрепят тези цели, след което безмилостно следете напредъка си. Коригирайте нещата, които не работят. Подобрявайте и повтаряйте тези, които работят. Работете здраво всеки ден, за да сте по-добри, отколкото сте били в предходния ден.

Скоро ще бъдете добри. След това ще бъдете страхотни, а един ще бъдете от световна класа.

След това вероятно дори без да забележите ще сте милионер.

Източник: Profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *