Как да контролираме подсъзнанието с 6 лесни стъпки

подсъзнаниеКак да контролираме подсъзнанието е въпрос, чийто отговор би решил много от проблемите ни.

Предлагаме ви 6 лесни стъпки за това как да контролираме подсъзнанието, нещо, което си заслужава:

1. Практикувайте писане тип „потокът на съзнанието“ – за 5-10 минути напишете на лист хартия всичко, което мине през съзнанието ви, независимо колко странно, нелогично, страшно, грозно или мрачно е. Въпреки че на пръв поглед това е съзнателен акт, така ще отворите канала към вашето подсъзнание. Бъдете търпеливи. В началото този тип писане ще ви затруднява, но в последствие ще свикнете.

2. Научете се да медитирате –има много начини за медитация и вие ще изберете този, който ви допада най-много, целта е да успокоите ума, да обуздаете мислите и да позволите на подсъзнанието да се събуди. Правете го всеки ден, дори и за няколко минути.

3. Заемете се с изкуство – рисуване, фотография, скулптура, грънчарство, танци – независимо какво ви влече, така ще отворите каналите към подсъзнанието си. Когато смесвате привидно различните елементи, ще се научите да използвате ума си за решаването на проблемите.

4. Научете повече за подсъзнанието – колкото повече научите на съзнателно ниво за подсъзнанието, толкова по-лесно ще успеете да го контролирате – медитирайте, запишете се на бойни изкуства, четете Джоузеф Кемпбъл.

5. Практикувайте позитивни разговори със себе си –ако си казвате „не мога, ще се проваля“ така и ще стане, но ако казвате“ аз ще успея“, то това се отразява на подсъзнателно ниво и наистина ще се случи. Това са т.н утвърждения, които винаги трябва да са позитивни. Ако сте упорити, ще се научите винаги да говорите позитивно със самите себе си.

6. Практикувайте визуализация – това е един от най-сигурните начини да успеете – представяйте си това, което искате така сякаш вече е факт и то ще стане!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *