Какво е общото между кокошките и новата S-клaса на „Мерцедес“ (ВИДЕО)

КокошкаНов рекламен клип, представящ предстоящия да излезе нов модел S-класа на „Мерцедес“, се превърна в хит в социалните мрежи, благодарение на главните герои в него – „танцуващи“ кокошки.

Причината да влязат в идеята на рекламната агенция, автор на видеото, е, че кокошките имат една специфична способност, която им позволява да стабилизират главата си винаги на едно ниво независимо от движението на останалата част от тялото.

С това „Мерцедес“ визуализират новата система, наречена Magic Ride Control, която ще бъде интегрирана в новия модел S-класа, който излиза през 2014 г.. Системата представлява комбинация от стереокамера и адаптивно окачване. Когато камерата „засече“ неравност, подава такива настройки на амортисьорите, че да я минат максимално гладко. Затова и в края на клипа се появява мотото на рекламата „Стабилност през цялото време. Магически контрол на тялото“.

Танцът във видеото е изпълнен от истински кокошки с помощта на няколко човешки ръце, които просто държат телата им и ги движат в ритъм, докато главите им остават винаги в една позиция на фона на известната песен на Даяна Рос Upside Down.

Рекламата вече набира огромна популярност в социалните мрежи, а в края на септември ще започне да се излъчва и по телевизията. От „Мерцедес“ допълват, че нито една кокошка не е била наранена при заснемането на видеото.

Клипът е дело на Markenfilm и е режисиран от Даниел Уоруик, известен със своята работа в рекламните и промоционални филми. Наскоро той взе девет златни награди, включително и от международния фестивал на рекламата в Кан, за един друг автомобилен клип, озаглавен Smart offroad.

Източник: dnevnik.bg

http://www.youtube.com/watch?v=nLwML2PagbY

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *