Кабинетът „Орешарски” фалира държавата! Планът вече е в действие

ОрешарскиДелян Добрев, който бе министър на икономиката и енергетиката по време на управлението на ГЕРБ изкара наяве истината.

В ефира на Българското национално радио той заяви, че няма начин енергийната стратегия на новото правителство да реши проблемите в сектора, които са изключително сериозни.

Той отхвърли категорично упреците, че новото правителство е наследило всички тези проблеми от тяхното управление.

От думите на Добрев стана ясно, че мащабните проекти в този сектор са започнати много преди правителството на ГЕРБ да дойде на власт.

Те обаче ще закопаят страната ни, тъй като не можем да понесем подобна тежест.

Освен това Добрев заяви, че е крайно некоректно от страна на неговите колеги да сравняват състоянието на енергетиката от края на миналата година с това в средата на тази година.

Ако се прави подобно сравнение, то трябва да се направи за периода от 2009 до 2012 година, когато на власт бе партията на Бойко Борисов.

Според Добрев голяма част от проблема се корени в това, че служебният кабинет не е адресирало правилно случващото се в енергетиката по отношение на голямото производство на ВЕИ централите и понижената консумация в същото време, пише economic.bg.

По всичко личи, че сегашното правителство ни води с огромни крачки към фалита.

Те ще продължат да теглят кредити, за да могат да поддържат изкуствено ниските цени на тока, с което ще доведат дружествата до фалит, а после ще ги закупят.

Съгласно Маастрихтските стандарти правителството може да тегли кредит от около 60 милиарда лева, което дава пълната свобода на сегашните управници.

За никого не е тайна, че това е управление на българската олигархия, което явно смята да ни управлява чрез кредити.

Източник: razkritia.com

http://www.youtube.com/watch?v=ftlS_UE_Orw

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *