Йоханес Хан: България ще ЗАГУБИ 10 млрд. лева заради Орешарски!

Орешарски•    Днес в София пристига еврокомисарят по регионалната политика Йоханес Хан за срещи с президента Плевнелиев, Орешарски и Зинаида Златанова.

•    Той обаче е категоричен – губим 10 милиарда лева от Европа!

Вече няма никаква възможност България да предоговори отпуснатите й суми и да получи повече пари за следващия програмен период – от 2014-а до 2020-а година.

Това каза пред БНР Йоханес Хан.

Ето защо Орешарски тегли заеми като луд!

Ето защо взе кредит от 1 милиард лева, гласи се да тегли още 1 милиард до края на 2013 г., а през 2014-та, ако остане на власт, ще ни забатачи още повече – с нов огромен заем от 4 /четири/ милиарда лева!

Когато Орешарски дойде на власт стана ясно, че старото правителство на Бойко Борисов е почнало преговори с Европа в рамките на 24 милиарда лева до 2020-а година.

Тези пари обаче се стопиха на 14 милиарда заради Орешарски и некадърността на неговите министри „експерти”.

Спрямо Бойко Борисов забележки нямам – България е една от малкото страни, която през последните 3 години не е имала прекъсване или спиране на европлащанията, каза Хан.

Той уточни, че забележките и притестенията му касаят единствено и само дейността на кабинета Орешарски.

Помолен да коментира предупредителното му писмо до българските власти за усвояването на европейските средства, Хан обясни:

„Моята загриженост беше свързана по-скоро с усвояването на парите от сегашната финансова рамка на новото правителство.

И с програмите за следващата, за 2014-та година.

Дано да не стане така, че България да загуби много пари”, завърши еврокомисарят.

В крайна сметка, бедна България ще получи най-малко пари на глава население – и всичко това заради неспособността на Орешарски да работи с Европа.

Източник: 1kam1.eu

8 коментара по “Йоханес Хан: България ще ЗАГУБИ 10 млрд. лева заради Орешарски!

  1. Те и Виктор Орман го заплашваха с едни два милиарда,след като ритна МВФ,ама накрая клекнаха и сега Унгария си е независима,с най-малкта инфлация от 39г насам,безработните намаляват и т.н Тези искат да върнат послушковците от ГРОБ на власт…Ало заблудените,Бойко не е Орман.

  2. Когато ЕС дава пари, това не е безусловно. Условията са такива , че БГ ще загуби много повече ако ги получи. Не се проумява какво губим когато печелим и какво печелим когато губим пари от ЕС.

  3. Навсякъде, където са се появили великите крадци от МВФ, от Световната банка и от ЕЦБ, на народа му се е*ава мамата – разруха, немотия, криза, и всичко лошо, за което се сетите. Така, че на този Хан ли е, тупан ли е – майната му, не му вЕрвам! Колкото до автора на миризливото материалче – ей, тъпчо, явно си от кохортата гъзолизци на ГЕРБерастите, дето ви плащат да пишете хвалебствени дитирамби за боко-тиквата и крадливите му ортаци.

  4. В крайна сметка, бедна България ще получи най-малко пари на глава население – и всичко това заради неспособността на Орешарски да работи с Европа.
    Лъжи Лъжи И пак лъжи всичко се усвоява но обикновения човек нищо не получава, получава данъци и усложнения..
    Като цяло тази статия оклеветява едни гаделичка други и отново ми се краде от масата ами да ви еба майката изколническа

  5. Браво бе, некадърник! И утре като си ходиш от правителството, пак ли ще мътиш главите на децата ни в УНСС. Бил голям експерт. Като си експерт, не се дръж като марионетка, а устоявай знанията си. Сега и двамата знаем какво лижеш, ама хайде не му е тук мястото…………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *