Йордан Цонев нагло лъже!

КолтуклиеваНа срещата при президента в неделя,29 юни,управителят на БНБ Иван Искров е обяснил,че държавните дружества са изтеглили 70 млн лева и са внесли 10 млн лева в КТБ- значи,отворили са „дупка“ от 60 млн лева…
Според мои източници, държавните фирми са били последвани и от отлива на милиони от големи частни фирми,“посъветвани“ да си преместят парите другаде. Партийните лидери,президентът и финансистите са се разбрали да не се изнася информация по тази тема,за да не се стресира допълнително банковата система, но Николай Бареков го изтресе в ефир вчера в сутрешния блок на БТВ (с подтекста:“защо толкова малко сте изтеглили?“,понеже воюва срещу Цветан Василев на страната на Пеевски).
Йордан Цонев да не се оправдава,че тази акция е била в рамките на процедурата по разпределяне на средствата на държавните фирми в няколко банки,така че в една да не се намират повече от 25% – това диверсифициране на риска и на средствата,започнало с постановление на служебния кабинет на Марин Райков, завърши на 1 декември 2013 г.:
Ето как мами Данчо Ментата, подозиран като търговец на гласове във Варна и приятел на Делян Пеевски:“Държавни фирми не са теглили пари от КТБ. Това потвърди пред БНР председателят на бюджетната комисия в парламента Йордан Цонев. Той подчерта, че това е станало ясно по време на консултациите при президента в неделя, когато управителят и подуправителят на БНБ Иван Искров и Калин Христов са обяснили, че няма тегления от сметките на държавните дружества.
„Няма такова теглене, извън лимита от 25% за средствата, които държавните фирми могат да държат в една банка“, посочи още Цонев. По думите му случилото се с банката не е резултат от тегления на държавните фирми.“( в.“Банкер“)
**** Опитът за убийство на КТБ,което депутатът от ДПС нарича „случилото се“ е резултат от алчността на тандема Доган-Пеевски, от съучастието на прокурорите Сотир Цацаров,Борислав Сарафов,Христо Динев,на МВР-шефа Цветлин Йовчев,на ДАНС,на следователя Пепи Еврото,на Триото Орешарски-Чобанов-Стойнев, на управителя на БНБ Иван Искров и от безучастието на Асоциацията на българските банки.
Инспирираните отвън сътресения на КТБ доведоха до тотална криза на доверието,покосила цялата банкова система.
За оздравяването на КТБ ще бъдат налети около 2 милиарда лева,горе-долу толкова ще струва освежаването на ПИБ,отделно беше взет заем от Европейския гаранционен фонд за 3,3 милиарда лева. Кой ще плати сметката? #кой
Народът,кой?! И по-точно тези,които работят и плащат данъци.
И за какво работят?! За кефа на Доган и Пеевски,така излиза,поне засега.
Затова,на 5 октомври – без официално да има задължително гласуване, всички българи трябва да гласуваме,за да пресечем  несекващите апетити на оялите се амуджи от Боянските сараи да изядат България!
Соня Колтуклиева
Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *