И своите не го искат вече! Оставка на Сергей Станишев!

Румен ПетковСергей Станишев трябва още днес да обяви оттеглянето си от поста председател на БСП, защото той пряко се ангажира с избора на Делян Пеевски.

Това каза пред Агенция „Фокус“ Румен Петков от БСП и бивш вътрешен министър.

Изборът на Делян Пеевски е изключително груба грешка от страна и на самия Делян Пеевски, и най-вече от страна на социалистическата партия и нашия председател Сергей Станишев.

Още вчера изрично подчертах, че тук трябва да говорим за отговорност.

В телевизионно интервю вчера Станишев каза, че знае как се носи отговорност, каза Петков.

Днешното оттегляне на г-н Пеевски е една много мъжка постъпка, защото той видя какви са обществените нагласи, видя какво напрежение предизвика това парламентарно решение и според мен от гледна точка и на институциите, които са ангажирани с интересите на националната сигурност, и от гледна точка на интереса на общество и държава, той взе правилното решение да се оттегли.

Така или иначе вчера бяхме свидетели на едно изключително мощно изригване на обществото срещу БСП.

У мен остава впечатлението, че Сергей Станишев лично е мотивирал чрез натиск министър-председателя да направи предложението за г-н Пеевски в пленарна зала, посочи Румен Петков.

Така че ако Станишев иска да запази остатъците на човешко и политическо достойнство, това е личен негов въпрос, разбира се, трябва да се оттегли.

Ако има партийно мислене и иска да помогне на БСП в тази изключително тежка кризисна за нас ситуация, той трябва да обяви още днес декларативно оттеглянето си от поста председател на партията, за да не й тежи и за да не продължава нагнетяването на омраза и напрежение срещу нас по площадите и оттам и обществото като цяло.

Това, което видяхме вчера, е равнимо само с изключителното противопоставяне в началото на 90-те години, каза още Румен Петков.

Източник: vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *