И Кунева с оставка, но за кратко

 КуневаСлед Иван Костов и Емил Кабаиванов,още един десен лидер заяви, че подава оставка. Но за съвсем кратко, май.

Лидерът на ДБГ се оправда с достъпа до финансиране, нейната формация единствена сред първите 4-5 била без държавна субсидия.

Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева последва примера на Иван Костов и Емил Кабаиванов и подаде оставка.

Целият национален съвет на „Движение България за гражданите“ подаде оставка заради изборните резултати, съобщи на пресконференция днес лидерът на партията Меглена Кунева.

„Изборите бяха проведени в трудна, нездравословна среда. Отвъд чисто правните квалификации за честността на изборите, отвъд бюлетините, боренето и печатниците, има много важни показатели, които ще видите във всяка демократична среда, но не видяхме у нас – дебати, истински дебати, в които хората да чуят как политиците спорят, техните планове и политики, а и да се изправят очи в очи с конкурентите си. Това не се случи, обяви тя. Не се случиха и други важни неща, сред които да се гарантира свободата на медиите.

България на гражданите първи излязоха с програма пред обществото, ние я представихме по всеки възможен начин на гражданите, но нямахме възможност да водим дебати по нея“, посочи Кунева.

„Нашата партия бе единствената в първите четири – пет, които бяха без никакво финансиране. Достъпът до финансиране е важен въпрос, както и въпроса със хиперфинансирането, което получиха някои партии, които продължават да разиграват мача“, допълни тя.

„Моята оценка е, че днес всички ние загубихме. Загуби нормалността. Осъмнахме отново с един двуполюсен модел. Той се нарича „представени и непредставени“. Три милиона и половина от нас имигрираха, отказаха да поемат грижата и отговорността за страната, отивайки да гласуват. Те прецениха, че обстановката е такава, че те няма да могат да дадат информиран и честен вот. Изгубихме възможността България да формира правителство с ясна управленска програма. Резултатът го виждаме. Конфигурацията днес възпроизвежда статуквото – популизъм в лицето на ГЕРБ и левица, представена от БСП“, каза още лидерът на ДБГ.

„Предстои да видим какво ще се случи в последните дни и как парламентът ще реши тези важни въпроси, които през цялата предизборна кампания бяха зададени от хората“, коментира тя.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *