ИТАЛИЯ ИСКА СПЕШНА СРЕЩА НА ЗДРАВНИТЕ МИНИСТРИ НА ЕС ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Koronavirus italiya bgnes

Според здравния министър на Рим “никоя от страните не може да се справи сама с това“

Роберто Сперанса, министър на здравеопазването на Италия, предложи свикване на спешна среща на министрите на здравеопазването от ЕС, за да се обсъди разпространението на коронавируса в Европа.

„Ситуацията е много сериозна, не трябва да се подценява. Трябва да бъдем много внимателни, но не трябва да предизвикваме паника. Предложих да се свика спешна среща на европейските министри. Говорим за девет случая (на коронавирусна инфекция – бел. ред.), в цяла Европа, няма да предизвикваме паника”, каза Сперанца в популярно телевизионно предаване в италианската държавна телевизия РАИ.

По-рано, изказвайки се на публично събитие в Рим, италианският здравен министър подчерта, че „международната координация е ключът към решаването на проблема с коронавируса“.

“Никоя от страните не може да се справи сама с това. Сега се нуждаем от нова силна международна координация. Ние сме в постоянен контакт със СЗО”, заяви министърът, цитиран от информационната агенция Adnkronos.

Сперанца подчерта, че италианските власти, без да чакат специални инструкции от СЗО, „са поставили възможно най-високото ниво на заплаха за общественото здраве и ще се опитат да запазят този твърд и сериозен подход, като избягват паниката“. Той похвали усилията на КНР по отношение на епидемията, възникнала в страната. Според него “Китай прави всичко възможно и има значителни резултати, за да реши проблема с коронавируса”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *