ИСТОРИЧЕСКО ПОСЕЩЕНИЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В КУБА

U.S. President Barack Obama waves while standing in front of Cuba's foreign minister Bruno Rodriguez (R) after he arrived at Havana's international airport for a three-day trip, in Havana March 20, 2016. REUTERS/Enrique De La Osa

Визитата на Обама провали концерт на „Ролинг стоунс”

Барак Обама е първият президента на САЩ, който пристигна в островната държава за първи път от 88 години. Той е придружаван от първата дама Мишел Обама и двете им дъщери. Визитата е резултат от процеса на сближаване между двете страни, който започна преди повече от година. Обама и семейството му се разходиха пеша под дъжда, в историческия център на Хавана. Големи тълпи приветстваха Обама пред катедралата. Президентът се спря няколко пъти, за да се ръкува и да помаха на събралото се множество. Официалната част от визитата започва днес, когато Обама ще се срещне с кубинския си колега Раул Кастро. При пристигането си на летище „Хосе Марти“ Обама написа в „Туитър: „Как е, Куба?“.

Историческият концерт на „Ролинг стоунс“ в Хавана беше отложен заради пристигането на американския президент Барак Обама. Концертът трябваше да се състои днес, но беше отложен за след пет дни – на 25 март. Обама е в кубинската столица за двудневна официална визита, 15 месеца след като записа името си в историята, започвайки нормализиране на отношенията между двете страни. От групата „Ролинг Стоунс“ се пошегуваха, че президентът ще подгрее публиката за тях. Това е първата голяма рок банда, която ще свири в Куба. Мащабът на шоуто е безпрецедентен за острова – групата идва с 61 контейнера, или около 500 тона екипировка, осветление и видеоекрани, както и с 140 души екип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *