Истината: Съществува ли наистина Черния Лъв?

Етикети:

Черен лъвСтаналата световно известна снимка на черен лъв, обиколила интернет всъщност е манипулация! Черен лъв всъщност е биологически невъзможно да се роди.

Оригиналната снимка на черният лъв всъщност е снимка на бял лъв, пусната в cutehomepets.com и след това преработена от PAulie-SVK и добавена в deviantart.com, откъдето зарази и Фейсбук.

Ето и малко интересни факти около черният лъв:

Има доклад от средата на 19-ти век, че е забелязан много голям „черен“ Персийски лъв от археолога сър Хенри Лейърд. Той го описва като „много тъмно кафяво на цвят, с части, почти черни”. За жалост, след това лъвове вече не са намерени в този регион. Това може да е било свързано с породата „берберски лъв” (изчезнал в дивата природа), която е по-голяма от африканските лъвове и известна с широки черни гриви, простиращи се от гърдите до слабините.

Бял лъв

Истинската снимка на черния лъв

Отчасти черен лъв е роден в Глазгоу (Шотландия) зоологическата градина.

Неговият цвят вероятно се дължи на соматичен мозаицизъм (необичайни кожни клетки). Соматичният мозаицизъм кара някои петна на кожата, да се развиват с необичайна пигментация. Тази аномалия понякога се случва и при домашните котки.

Има доклади че са забелязвани черни лъвове, шоколадово-кафяви лъвове и червеникаво-кафяви лъвове.

Много тъмно кафяв, почти черен лъв в Персия (Иран) и черна лъвица е била съобщена в Африка (Okovango).

Многото доклади за забелязани черни лъвове (и други черни големи котки) се дължат на наблюдение или в лоша светлина или със силна слънчева светлина зад животното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *