Искате да разберете какво е Вашето призвание?!

Вероятно всички хора в един или друг момент от живота си са се питали: „Какво е моето призвание?“

Ако и вие се питате какво е вашето призвание, отделете 30 минути, за да получите ясна представа в какво сте добри, какво ви прави щастливи, какво ви радва и вдъхновява,  пишат от chudesa.net.

Не е нужно да изпадате в трнас, нито да се оттеглите в манастир за 5 години, а да бъдете наясно със себе си.

ПризваниеТози лесен метод отнема между 20 минути и един час, но преди това имайте предвид няколко съвета:

Бъдете готови за всичко!

Много хора асоциират думата „цел“ с пари, материални придобивки и велики постижения. Преодолейте това ограничение и бъдете готови за всичко. Приемете възможността, че вашата мисия в този живот може да е прозаична и вероятно ще трябва да приемете, че великите дела не са вашето призвание. Освен това вашата мисия може да е свързана с поле на изява, което не ви е познато до този момент, може би е нещо съвсем различно от образованието или професията ви. Приемете непознатото и бъдете готови да го приемете!

Това, което правите трябва да ви кара да се чувствате добре!

Единственото и най-важно условие е това, което правите да ви прави щастливи, да ви кара да се чувствате добре, да ви вдъхновява, да ви окрилява, да ви дава сили и енергия, а не да ви изтощава и потиска.

Помнете: ако това, което правите не ви носи удовлетворение, това не е вашето призвание!

Какъв е методът:

– Усамотете се на спокойно място

– Напишете на лист хартия: „Моето призвание“

– „Изключете“ мислите си

– Започнете да пишете на листа всичко, което ви хрумне и не се притеснявайте да напишете всичко, което ви хрумне

Идеята е, че когато мислите ви се материализират в писмен вид, ще се получи по-силна емоционална реакция.

Защо да „изключите“ мислите си?

Това е нужно, защото през годините съзнанието ни се претоварва от всички мисли, които минават през главата ни. Мислим за какво живеем, как да се борим с живота и т.н.

Но истинските идеи ще се появят, когато се вгледате в себе си на емоционално ниво и „изключите мислите“. Ако това, което правите не предизвиква положителни емоции у вас, значи това не е вашата цел.

За някой това отнема 20 минути, други стоят над белия лист час. Основното, което трябва да знаете е да не се предавате.

Повечето от вас вероятно ще се запитат – какво ще ми помогне писането на безсмислици да разбера с какво да се занимавам?

Ако наистина успеете да изключите мислите си и се отдадете на емоциите, с помощта на писането ще можете да извадите на показ подсъзнателните си емоции, които мислите постоянно потискат. Често пъти хората се отказват да се занимават с това, което им доставя удоволствие, защото разумът ги предупреждава, че така не печелят достатъчно или, че нямат време да се усъвършенстват, защото това струва време и пари. Когато успеете да се абстрахирате от тези ограничаващи убеждения и позволите на истинските си емоции да вземат връх – ще откриете и призванието си. А писането е най-ефикасният начин да освободите потисканите емоции.

Може да ви отнеме повече време, но погледнете голямата картина и се запитайте, не си ли струва да вложите време и енергия в това да разберете какво наистина ви прави щастливи и ви удовлетворява, вместо да прекарате това време в недоволство, че работата ви задушава, потиска и депресира.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *