Ирена Соколова: Необходимо е да се гарантира сигурността в интернет

Ирена СоколоваИрена Соколова присъства на Вторият Регионален форум по киберсигурност и киберпрестъпност за държавите от Югоизточна Европа, който се провежда днес и утре в хотел Хилтън в София. Форумът се организира под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Висши служители на правоохранителните органи на 21 държави – страните от Югоизточна Европа, Австрия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словакия и Словения, Обединеното кралство, САЩ, Русия и Украйна, работещи по противодействие на киберпрестъпността, Интерпол, Европол, прокурори и съдии, представители на Европейската комисия, СЕЛЕК Център – Букурещ, държавната администрация, академичните структури и бизнеса ще дискутират горещите теми по проблема.
Като член на Комисията по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание, г-жа Ирена Соколова е пряко ангажирана с проблемите на киберсигурността и киберпрестъпността. Тя обърна специално внимание на необходимостта от гарантиране на сигурността на децата и младите хора в интернет пространството и образователните политики в тази област.

“Ние трябва да се грижим за децата и да ги предпазим от това, което може да им се случи”, каза вицепремиера Цветанов и благодари на фондация „Америка за България” за провеждането на конференцията през 2011 г. „Тази конференция произведе една регионална платформа, която обедини усилията на всички участници, за да можем да уеднаквим стандартите и да провеждаме адекватна политика, каза още Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *