Ирена Соколова: Лидерката на ДПС Перник ще застане начело на ВиК

Ирена СоколоваЗаговори се и за началника на РИО на МОН, а в края на месеца лидерката на ДПС Боряна Методиева ще застане начело на ВиК”. Това обяви на пресконференция народната представителка от ГЕРБ Ирена Соколова.

„Това е смешно и несериозно. Повечето, които ме познават знаят, че съм с юридическо образование. За разлика от калинките на ГЕРБ, ние не си позволяваме да заемаме постове, за които нямаме ценз”, коментира Методиева.

Според Соколова щедрото социално правителство тихомълком първо увеличило броя на заместник-областните управители в някои области, а после указало 10% съкращение на експертния състав.

„Нямаше нито публичност, нито обосноваване на тази мярка, която в никой случай не постига намаляване на бюджетните разходи, защото отрязаните от едно място щатове, се преразпределят в други администрации, отново при пълна липса на информация и обосновка.

Безумно е как се извърши това съкращаване. При наличие на свободни, незаети длъжности, в един ден, без ясни критерий са съкратени 4 експерти на възраст до 30 години. Сред тях и майка с едногодишен син”, твърди Соколова.

Според депутатката областният управител Михаил Михайлов и зам.- областният управител Галина Никодимова са се разправили с половината от експертите само за два месеца.

От ГЕРБ ще осигурят юридическа помощ на всички уволнени. Освен това щели да уведомят и Европейската комисия.

Източник: mirogled.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *