Ирена Соколова: За рекордни срокове управляващите успяха да се скарат с Европейската комисия

Ирена СоколоваПрограмите за временна заетост имат ограничен брой хора, а желаещите да работят в малките общини са многократно повече. Това споделиха жители на област Перник пред народния представител от ГЕРБ – Перник Ирена Соколова. Симпатизанти на ГЕРБ пък споделиха, че са дискредитирани по политически признак и ако не принадлежат към БСП не ги включват в програмите за временна заетост. На тези на които им трябват месеци, за да придобият правото на пенсия е много трудно да се преквалифицират, а още по-трудно е да си намерят работа, жалваха се граждани в приемния ден на народния представител. Соколова ги информира какви програми предстоят да стартират в малките населени места и какви са им възможностите да се включат в тях.

В офиса на партията в пернишкият квартал „Изток” земеделски производители от региона се интересуваха от субсидиите за земеделие. „Ситуацията с еврофондовете е не само притеснителна, а ужасна. Вече има проблеми с всички процедури по реда на закона за устройство на територията, има реален риск и проблеми с обслужването на плащанията. Всеки ден правителството има по един гаф и то не само в национален мащаб. За рекордни срокове управляващите успяха да се скарат с Европейската комисия и то точно с комисар Хан, който отговаря за 80% от финансирането и който е изключително добронамерен към България“, посочи Ирена Соколова. Според нея, тревожен е и фактът, че точно в годината, която е критично важна по отношение на европейските пари – и като обем плащания, и като планиране на следващия програмен период, в този ресор не се работи. „Говоря за година, в която всеки ден трябва да се плащат по 10 млн. лв. на ден. Всеки изгубен ден в празни приказки означава, че може да се изгубят пари. За съжаление, съсредоточени в политическите сензации не обръщаме внимание на такива важни неща, които се случва и които ще имат негативен ефект“, каза още пред земеделските производители народният представител.

Източник: gerb.bg

Един коментар по “Ирена Соколова: За рекордни срокове управляващите успяха да се скарат с Европейската комисия

  1. На червените престъпници, с шалвари и свастики, сега не им пука вече за Европа. Те смениха всички работещи администратори с мошеници ,изпокрадоха всичко, Подлагат придобивки за твърдия си електорат. Дори и да паднат някога от власт, то няма да е сега, за жалост. Сега трябваше да се кове желязото, не с разходки, а на живот и смърт! Ще теглят заеми и ще лапат, а после като дойде което и да е свестно правителство, тези престъпници ще обвиняват него, както и след 2009 година. Не им пука за думата на Европа. Онзи лигав пикльо от Украйна нали си има чичковци, КОИТО ГО ОБЯВИХА ЗА НОВИЯТ ЧЕРВЕН ФЮРЕР НА ЕВРОПА! СРАМ И ТО В СОФИЯ!
    Пак ще влязат Путиновите кървави пари за диверсиии, бунтове, както през зимата. Упрекна ли някой подстрекателите, никой! Свестното правителство честно се оттегли, а тези вечно ненаяли се грабители са отново на върха на пирамидата. Майсторът по разваляне на седенките ще бави топката…и така – до края на света. Всичко е изчислено от други, не от НАС! Само времето е наше, за да ни покаже как едно и също е всичко и колко сме по-жалки от преди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *