ИНЕРКОМ ОТНОВО ПОИСКА ОТ КЗК ДА ОДОБРИ СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

Vyrbakova bgnes

Компанията вече напуснала бизенса с фотоволтаици

От дружеството „Инерком България“ ЕАД са подали в Комисията за защита на конкуренцията ново уведомление, че планира да купи българския бизнес на чешката компания ЧЕЗ, се казва в съобщение на „Инерком“. Компанията на Гинка Върбакова вече е излязла от дружествата, които произвеждат ток от фотоволтаични централи и те не са част от портфолиото ѝ. Именно заради тези дружества КЗК отказа одобряването на сделката първия път.

Сега дружеството иска Комисията отново да разгледа споразумението. „Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация“, казват от компанията.

„Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ“ а.с. и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс“ БиВи от една страна, като Продавачи, и „ИнеркомБългария“ ЕАД като Купувач. Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация, пише в писмото до КЗК от дружеството.

В днешното съобщение на „Инерком“ се подчертава, че към днешна дата е налице значителна промяна в обстоятелствата, а всички предпоставки и изразени опасения от КЗК са отстранени. В групата на „Инерком“ беше извършено преструктуриране, в резултат на което дружествата-производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й. Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ“ а.с. и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс“ БиВи от една страна, като продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като купувач, се казва в уведомлението до КЗК.

„Инерком“ изразява надежда, че регулаторът ще се произнесе бързо след като предпоставките за създаване на концентрация са отстранени. Законовият срок е 25 дни, но той не беше спазен при първото уведомление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *