ИМА ОБВИНЕН СМЪРТТА НА МОМЧЕНЦЕТО ОТ МЕЗДРА

Oryjie mvr

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра на бащата на детето домакин. Обвиняемият е собственик на дома, в който загина 8-годишното момче. 38-годишният Д.Й. , който е баща на приятелчето на убитото дете, е привлечен към наказателна отговорност за извършено от него престъпление по чл. 338 ал 3 от Наказателния кодекс, т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държание на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Оръжието, от което загина осемгодишното момченце в Мездра, е законно притежавано. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани, съобщават от прокуратурата.

Припомняме, че на 8 януари, петък, безжизненото тяло на осемгодишното момче Т.Т., бе открито пред къща на ул. „Сливница“ в Мездра. Спешната помощ в града само е констатирала смъртта на детето и лекарите не са могли да му помогнат.

Разследването е установило, че двете момчета са си играели заедно в дома, където се е случил инцидента. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *