Икеа пусна обидна за България реклама (ВИДЕО)

Реклама на ИКЕАРеклама, представяща България и в частност морските ни курорти като неподходящо място за почтените хора, учудващо се завъртя и по наши телевизионни канали, година след като много българи бяха скандализирани от новината за нейната поява в Западна Европа.

Мебелният гигант Икеа е поръчал клип, на който разтревожени родители казват на щерката си: “Много си млада да ходиш в Слънчев бряг!” Тийнейджърката превърта и започва да блъска де що мебели се изправят на пътя й. Заключението е: “Мебелите на Икея са се доказали в ежедневния живот!” А това за българските курорти съответно: “Те не са безопасно място за вашите деца, а място, където предлагат евтин алкохол, наркотици и т.н.” Появата на този клип, и то като платена реклама, да представя иначе безспорно качествените мебели на компанията чрез оплюване на страната-домакин е меко казано странна. Въпреки че в българския вариант “Много си млада да ходиш в Слънчев бряг!” е променено на: “Много си млада да ходиш на море!”

Източник: БЛИЦ

10 коментара по “Икеа пусна обидна за България реклама (ВИДЕО)

  1. Да не е пък, да лъжат хората? Да не е хубаво да се скандализира по тоя начин, но не и лъжа :)

  2. И защо си измисляте? Къде в рекламата се казва “Много си млада да ходиш в Слънчев бряг!” ? Какво ли няма да измислите…. В рекламата се казва „Мислим,че си още много малка,за да ходиш сама на Море!“ 😀 Прекалихте с измислиците

  3. Аз не видях никъде обида, честно казано. „Твърде млада си за да ходиш на Слънчев бряг“ – Тоест момичето е непълнолетно и родителите и взимат решението, както постъпва всеки родител. Според мен дори е реклама на курорта, понеже Слънчев Бряг е много известен курорт сред скандинавците!

  4. Кой им слуша на запад рекламите на икеа…хахахахаха…мебелите им се купуват от бедни хора и имигранти……а в Бг са голямата работа….мебелите им са боклуци….а защо не кажат по телевизията,че иззеха от пазара си кексчета с фекалии??????

  5. Кой им слуша на запад рекламите на икеа…хахахахаха…мебелите им се купуват от бедни хора и имигранти……а в Бг са голямата работа….мебелите им са боклуци….а защо не кажат по телевизията,че иззеха от пазара си кексчета с фекалии??????

  6. Az mislia che tova e mnogo dobra reklama za Sunny Beach. A tezi bylgari v Zapadna Evropa koito sa se vyzmutili i skandalizirali sa zadrysteni. Syshto kakto se vyzmutika na Mission London. Pylni zadrysteniaci.

  7. Реклама е и някой да те оправя от зад,зависи от точката на гледане.(за Бг.рекламата е променена???)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *