ИЗТИЧА ГРАТИСНИЯ ПЕРИОД ЗА ВИНЕТКИТЕ

BG TOLL

Предполага се, че всички нередности, свързани с продажбата на електронни винетки, са отстранени

Днес изтича гратисният период, в който шофьорите няма да бъдат глобявани, ако се движат без винетки по републиканската пътна мрежа. Глобата за неплатена такса е от 300 до 3000 лева.

Заради редицата проблеми, възникнали при старта на продажбата, с постовете си се разделиха шефът на АПИ инж. Светослав Глосов, директорът на Националното ТОЛ управление Антон Антонов и още двама чиновници.

Системата за продажба по електронен път на винетки трябваше да тръгне от 1 януари под шапката на новосъздаденото преди шест месеца ТОЛ управление. Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба, системата не работи, а на граничните пунктове дори няма монтирани терминали.

Австрияската фирма изпълнител заяви, че системата и оборудването към нея е предадено на АПИ в срок и отхвърли всякаква отговорност за създалият се хаос. От фирмаат допълниха, че нейни експерти дават допълнително безплатни съвети на българската агенция, за да може по-бързо системата да заработи ефективно.

Бум на търсенето се очаква в края на януари, дотогава винетки трябва да се продават на 4 500 места в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *