ИЗПИСАХА ИВАНЧЕВА ОТ БОЛНИЦАТА, ТРЪГНА СИ ОТНОВО ОКОВАНА

Ivancheva FB

Трансферът е извършен по-рано от определения от медиците час, веднага след последното ѝ изследване

Задържаната кметица на столичния район „Младост“ напусна тази сутрин“Майчин дом“ и отново се озова в ареста. Бившият й PR Петър Кърджилов написа във Facebook, че това е станало сутринта, веднага след последното ѝ изследване в 8:20 часа. Журналистите бяха информирани, че изписването ще стаен около 17 часа.

Вероятно заради медийния интерес, извеждането й е станало в ранни зори, защото при пиемането именно вида на Иванчева, окована с вериги, взриви социалните мрежи и десетки политици и общественици скочиха срещу крайната мярка, приложена срещу нея. Въпреки реакцзията днес Иванчева бе изведена от лечебното заведение отново окована.

Абсурдно е жена, която е 40 кг с мокри дрехи да бъде оковавана с пранги на краката. Това е мнението на адвокат Димитър Марковски, който беше в Специализирания съд по дела – за групата на Димитър Жлеязков – Митьо Очите и като защитник на бившия кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. По отношение на „оковаването“ Марковски обясни, че това е практика, която върви от години с обосновка някаква наредба, но е добре да се вдига шум по медиите, тъй като това привлича общественото внимание към такива абсурди.

По отношение на делото Марковски посочи, че има насрочена дата – до 15 август – за запознаване на защитата с материалите, след което по закон имат право да изискват уточнения, доказателства и да се правят възражения – нещо, от което защитата ще се възползва. „После прокуратурата ще прецени кое е основателни и кое – не“, уточни Марковски.

Припомняме ви, че кметицата влезе в болница на 1 август, с цел да се изследва тумора на хипофизата ѝ, който има от две години.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *