Изоставеното момче-герой, трогнало хиляди българи

Момчето - геройИсторията на 15-годишния Марио от дома за изоставени деца в Белоградчик, който спаси друго дете, като се спусна в пропаст на Белоградчишките скали, трогна хиляди българи. Те бяха изненадани и от скромността, с която детето разказа пред медиите какво е направило. Надигна се вълна от желаещи да помогнат на момчето и на дома, в който живее.

„С дома се случва нещо, което дори не съм го и сънувала. И както казват хората, по Коледа се случват чудеса,” коментира директорът на дом “Надежда” Емилия Григорова пред bTV.

Първото позвъняване идва веднага, след като Емилия Григорова и Марио излизат от студиото, където са дали интервю. Обажда се мъж на име Здравко, който настоява да види детето.

„Детето получи първия подарък. Това беше едно страхотно яке – много хубаво, много топло, бутонки, за които той толкова си мечтаеше, футболни чорапи и кори, както той ги нарича и лакомства за всички деца от дома. Страхотно беше,” разказва госпожа Григорова. „И оттук нататък просто моите телефони бяха прегрели. На човек му е трудно да опише лошите неща, но вероятно е още по-трудно да опише хубавите. Имаме обаждания от цяла България и от чужбина.”, добавя тя.

15-годишният герой Марио живее с братята си в дом за изоставени деца в Белоградчик

Първите пари по сметката на дома постъпили още по пътя на връщане към Белоградчик – 20 лева за гориво, дарени от възрастна жена.

Марио вече има предложение за едноседмична ваканция на море през лятото, заедно с трите си братчета – Любомир, Йоан и Габриел. Обаждат се известни и неизвестни хора. Много от тях не се представят, питат само за ръста и размера на обувките или за банковата сметка.

Домът вече има обещание и за два тона гориво, което ще бъде доставено от горско стопанство във Враца. Марио е щастлив, че успя да дари надежда за всички деца от дом „Надежда”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *