Изненадват сватбари с новия хит “Аз съм дърта пияница”!

Аз съм дърта пияница„Аз съм дърта пияница, пия айран с баница и поклащам си ланеца докат’ карам бавареца.“ Това си тананика вече почти всеки, гледал старта на третия сезон на „България търси талант“ в понеделник вечерта. Рефренът идва от песен, изпълнена от 27-годишния Радослав Михов пред 4-членното жури. Той излезе на сцената, обясни, че е самоук поет с китара и започна да пее, предават от 24chasa.bg. 30 секунди след това и публиката започна да припява „Аз съм дърта пияница“.

Радо пише песента на шега преди две години. Първо прави музиката, а после и текста. Горе-долу тогава идва от Пловдив, за да учи и живее в София. Затова за куплетите се вдъхновява от всичко, което го заобикаля. „Подзаглавието на песента е „Животът на българина“, смее се той.

Понеже много негови приятели харесват парчето, Михов решава, че то ще е подходящо за кастинга на „България търси талант“. И не бърка. „За добро или лошо, ние току-що открихме хит“, казва му Ваня Цветкова. „Песента има всички атрибути, за да стане хит“, е реакцията на друг член от журито – Любен Дилов.

За двата изминали дни от появата му в „България търси талант“, Радо вече има няколко предложения за участия по клубове. Дори са го помолили да изпълни „Аз съм дърта пияница“ като изненада на една сватба. „Тя ще е тази година. Няма да казвам повече, за да не разваля изненадата“, казва той.

Младият певец започва да свири на китара, когато е в 7-и клас. Учи немски език в английската гимназия в Пловдив. След това завършва международни икономически отношения, а магистратурата му е за авторските права. Живее в София и работи в търговския отдел на верига магазини. Вечер свири по рок клубове.

Засега Михов все още не е решил какво да изпълни в шоуто на Би Ти Ви при втората си поява. Още един изпълнител зрителите очакват да видят с нетърпение – Томас Томов от Дупница. Той изпълни прекрасно „О, соле ми“ и дори разплака Ваня Цветкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *