ИВАН ГЕШЕВ: СЛУЧАЯТ В ПЛОВДИВСКИЯ РАЙОН “СЕВЕРЕН” Е СХОДЕН С ТОЗИ В СТОЛИЧНИЯ “МЛАДОСТ”

Geshev

Заместник главния прокурор коментира и акцията в Монтана и ареста на кмета на Божурище

Кметът на район „Северен“ в Пловдив Ральо Ралев е задържан за 24 часа, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ. Случаят в пловдивския район “Северен” е сходен с този в столичния “Младост” и Десислава Иванчева, заместничката ѝ и бившия кмет на района. Според Гешев разликата била там, че в случая с Пловдив „не става въпрос на вземане на пари по този балъшки начин, а за много по-качествено изработен начин от хората, които сме задържали.“

В четвъртък кметът на район “Северен” Ральо Ралев бе задържан в района на бул. Марица в Кършияка. По-късно той бе доведен с белезници в сградата на общината, където течеше и претърсване. Заедно с него има и други арестувани. Разследването се води от Специализираната прокуратура. Ральо Ралев е втори мандат кмет на “Северен”, член на ГЕРБ.

Относно 15-те задържани при специализираната акция на ГДБОП и спецпрокуратурата в Монтана Гешев съобщи, че е разбита група за рекет и изнудвания, която се е занимавала с притискане на земеделски производители, разпространение на наркотици, и изнудване на граждани и малки фирми в региона. „Това е поредната добра акция на прокуратурата и ГДБОП“, допълни Гешев. На задържаните са повдигнати обвинения, а Мартин Антов е привлечен като ръководител на ОПГ. 7 души от задържаните са привлечени по вторични престъпления – принуда, палежи, измама, съобщи Гешев.

По отношение на кмета на Божурище, Гешев уточни, че днес се очаква да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стража, като се надява съдът да я уважи, тъй като според него за тридневен срок са събрани достатъчно доказателства за това основание. „Важното е делото да влиза в съда и да има присъди“, отбеляза той.

Във всеки общински и малък град има поне един човек, който е свързан по някакъв начин с местната власт – дали са роднини или са свързани финансово по един или друг начин – има множество сигнали за такива нарушения. Със създаването на специализираните звена и добрата координирана работа между тях, корупцията в местната власт е извадена на показ – може би не достатъчно бързо се случват нещата, но правим всичко възможно, съобщи Гешев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *