Ивайло Московски: Полетите на правителствения авиоотряд от 2005 до 2009 г. са 1551, на ГЕРБ са 1306

Ивайло МосковскиГЕРБ ще поиска информация за полетите на „Авиоотряд 28” от 2005 до 2009 година и от други институции, а не само от самата правителствена авиослужба. „Авиоотряд 28” е предоставил информация на политическата партия, но тя е непълна, тъй като по време на разследването от прокуратурата са иззети много данни, заяви народният представител и бивш министър на транспорта, информационните технологиите и съобщенията Ивайло Московоски.

„Интересни неща получихме като информация за този период; например, че полетите от 2005 до 2009 година са 1551, а тези от 2009 до 2013 година, тоест по време на управлението на ГЕРБ, са 1306”, посочи Московски. По думите му – интересни са и самите дестинации по времето на Тройната коалиция като Сидни, Нова Гвинея.

По отношение на обвиненията към ГЕРБ по отношение на полетите на „Авиоотряд 28” Ивайло Московски заяви – „тези обвинения са глупост и са изцяло насочени отношения от тези негодници, които целенасочено искат да омаскарят всички”.

Десислава Атанасова заяви, че се извършва политическа репресия спрямо хора, които са назначавани по време на мандата на ГЕРБ и които са членове на ПП ГЕРБ. Бившият здравен министър и депутат обясни във връзка с искането на оставка на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) д-р Пламен Цеков. „Нямам друг коментар, тъй като все още Народното събрание нито е разгледало в комисии отчета, дейността и изпълнението на бюджета на Здравната каса за миналата година, нито до сега не е имало никакви поводи за коментари, че има нарушения в оперативната дейност на работата на управителя на НЗОК”, допълни тя.

По думите й, това че в момента се представя пред цялото общество подобно искане по никакъв начин не отговаря на действителността. Защото е станало ясно и от изслушването на д-р Цеков още в началото на работата на 42-то Народното събрание и в изслушването му в Здравната комисия миналата седмица, че Касата като финансова институция е стабилна, няма проблем с изпълнението на бюджета, така че няма повод той да бъде освобождаван. „Още повече, няма и правно основание и това правно основание, което са записали вносителите на внушението, смятам, че ще бъде оборено от нас в Конституционния съд”, каза още Атанасова. Тя допълни, че ГЕРБ ще подготви жалба в тази връзка и ще я подаде до Конституционния съд.

На въпрос дали Бойко Борисов се притеснява от протестиращите на Николай Бареков под прозорците си и да ли е сезирал МВР за това, Московски заяви, че се чуди защо полицията не се е самосезирала. „Това е тероризъм“, каза още той. По думите на Московски голяма измама по отношение на правителствения „Авиоотряд 28” по времето на Тройната коалиция е и договарянето на закупуването на двата самолета „Еърбъс”.

Той обясни, че ГЕРБ не взема участие в заседанието на парламентарната комисия по отношение на „Авиоотряд 28” първо заради общата позиция на ГЕРБ да не участва в работата на парламента и второ, защото комисията е игнорирала изцяло желанието на ГЕРБ да се разшири обхватът на тази проверка. „Тройната коалиция прави поръчка за закупуването. Печели фирмата, която предлага 44 милиона долара за самолет, втора употреба, закупени от нискобюджетна компания. Предложението на първия участник в поръчката обаче е с 4 млн. долара по малко. Нашата информация е, че комисионната, която е прибрала Тройната коалиция, за тази сделка е между 10 и 15 млн. долара”, посочи народният представител.

Московски напомни, че именно по времето на ГЕРБ е спряна доставката на единия самолет. ”Това е една грандиозна схема и измама на тройната коалиция”, коментира Московски. Той заяви още, че – „най-вероятно и най-скромно „Авиоотряд 28” е ползван по времето на кабинета „Борисов” най-малко”. Освен това, няма доказана виновност за полетите на Бистришките тигри.

Владислав Горанов се включи и заяви, че по време на Трайната коалиция спортисти също са летели с правителствения самолет, става дума за Веско Топалов. “По думите ми хората, които в момента изнасят информация за „Авиоотряд 28“ ходят по много тънък лед.” Дали има официална информация за това кой е бил на борда на самолета за периода 2005 – 2009 година, Горанов отговори, че са попитали като народни представители Комисията към „Авиоотряд 28“ и те са им предоставили част от информацията, защото тя е обект на следствено дело.

Източник: bulgaria-news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *