Златно Lamborghini става най-скъпата кола в света

Златно LamborghiniИзработен от чисто злато, платина и диаманти Aventador LP 700-4 се предлага за продажба в Дубай, ОАЕ. Уникалният автомобил с цена $7.3 млн. кандидатства за Книгата на рекордите „Гинес“ с няколко номинации едновременно.

Всъщност златното Lamborghini все още съществува само в умален модел в мащаб 1:8. Ще бъде пресъздаден в реални размери едва след получаването на съответната предплата от бъдещия собственик.

Неотдавна плъзнаха слухове, че най-скъпият автомобил на планетата ще бъде представен през март догодина от Bugatti. Говори се, че наследникът на Veyron ще струва 5 млн. британски паунда (около $7.7 млн.). Засега обаче тази информация не се потвърждава.

Каросерията на уникалния Aventador LP 700-4 ще бъде изработена от въглеродни нишки, покрити с 500 кг злато, и декорирана с платинени детайли. Фаровете и седалките ще бъдат инкрустирани със 700 диаманта от най-висок клас на чистота.

С изработката на колата ще се заеме германският конструктор Роберт Гюлпен. Ако се намери купувач, който да плати за златното Lambo, то ще стане най-скъпият автомобил на планетата и единственият с такова количество от ценния метал по каросерията.

Източник: fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *