Златко Баретата неузнаваем и отслабнал драстично

Златомир Иванов-БаретатаЗлатомир Иванов-Баретата вече е в значително по-добро състояние. Лекарите все още не се наемат да кажат доколко ще са трайни пораженията от стрелбата, но признават, че вече се подобрява. “Не се наемам да кажа за нито един пациент, че е вън от опасност, докато не го изпишем, но Златомир Иванов е в много по-добро състояние. Все още се намира в отделението по травматология, където го раздвижват. Тепърва ще решаваме дали се налагат и други операции”, коментира пред БЛИЦ доц. Стоян Сопотенски от “Пирогов”.

Златомир Иванов е настанен в Първа травматология и вече е проходил. Заради нараняванията е неузнаваем и е отслабнал драстично. Всеки ден край него е съпругата Калина. На 8-ия етаж в “Пирогов” дежурят и няколко от най-верните му бодигардове.

След стрелбата по него пред “Съдебната палата” Златомир Иванов е бил разпитван два пъти. Той твърдял, че няма представа кой би могъл да е организирал покушението, научи БЛИЦ.

На 18 февруари спецпрокуратурата повдигна обвинения срещу осем участници в организирана престъпна група, включително Златко Баретата, създадена с цел разпространение на наркотици на територията на България. Обвинението срещу него не е предявено заради лечението му в болница и ще бъде направено, когато здравословното му състояние позволява това. Според магистрати обаче има вариант Златомир Иванов така и да не попадне в съдебната зала. Това би могло да се случи, ако след изписването от болницата се докаже, че е инвалидизиран трайно. На подобен принцип се измъкна и Киро Киров – Японеца, който бе съден за незаконно притежание на оръжие. След стрелбата по него, при която едвам оцеля, адвокатите му отлагаха на няколко пъти делото. Накрая през 2007 г. то бе прекратено от Софийски градски съд.

Златко Баретата беше прострелян с 4 куршума точно пред главния вход на Съдебната палата на 29 януари. След атентата той бе приет в “Пирогов” с разкъсани червата, пикочен мехур и тежки наранявания на крака.

Мария НИКОЛАЕВА, БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *