ЗИМАТА НЕ ИСКА ДА СИ ХОДИ – ОРАНЖЕВ КОД ЗА СНЯГ И ВЯТЪР В 9 ОБЛАСТИ

Snyag-bgnes

В останалите области от страната кодът е жълт, остава студено за края на март

Днес снеговалежите временно ще отслабнат, в голяма част от страната дори ще спрат за кратко, но с наближаването на вечерта отново ще завали – първо в южните райони. Оранжев код за снеговалежи и вятър е обявен за девет области на страната за 23 март. Това са Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. В тези области ще се натрупа нова снежна покривка над 20 см, очакват се виелици и навявания.

Жълт код за сняг и силен вятър е обявен за Добричка и Варненска област. Жълт код за сняг и поледици е обявен за седем области в южната част на страната -Пловдивска, Кърджалийска, Старозагорска, Хасковска, Сливенска, Ямболска и Бургаска. Възможни са поледици, защото снегът ще преминава в дъжд.  Жълт код за дъжд и сняг е обявен за Благоевградска област. В останалите области на страната е обявен жълт код за сняг, който ще продължи да трупа с прекъсвания.

Максималните температури на повечето места ще бъдат около 0 градуса. В южните райони и по Черноморието ще достигат 6-8 градуса. Минималните ще са предимно между -5 и 0 градуса, по Черноморието – до 5-6 градуса. През нощта срещу събота на повечето места отново ще завали сняг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *