Земеделците излизат на улицата, ако не се направи правителство на ГЕРБ

ЗемеделциБойко Борисов е обещал помощ на животновъдите. Това обявиха хора от бранша, които дадоха пресконференция след срещата с лидера на ГЕРБ в партийната централа. Бившият премиер не се появи пред медиите, отидоха само представители на аграрния сектор, а репортерите останаха разочаровани и част от тях напуснаха залата за брифинги. Целият сектор земеделие благодари на Борисов за субсидиите, като за пореден път обявиха, че по времето на тройната коалиция не са взели нито едно евро от европейските пари, предвидени за отрасъла.

За първи път получаваме субсидии по времето на Борисов, страх ни е за бъдещето на сектора сега, предишни правителства ни искаха подкупи, имам графологична експертиза, посочи Иван Папазов от асоциацията на свиневъдите.

При БСП сме взели 0 лева, а при Борисов – максимум средства, казаха земеделците.

Надяваме се новото правителство да отчете, че България е на финалната права за получаване на новите субсидии и да не се забравя сектора, каза Цветан Филев от асоциацията на тютюнопроизводителите след срещата си с Борисов. Ние умираме при връщане на сектора назад, допълниха браншовиците.

„Протести може да има не само на „Орлов мост“. Ние сме протестирали и може да го направим пак. Искахме среща с всички партии, никой не откликна освен ГЕРБ. Не знам тия политически партии, които ни отказаха, на какви се правят“, заяви един от представителите.

Не ни интересува кой ще е министър. Ние сме си взели субсидиите, г-н Мирослав Найденов да си носи кръста, отсякоха браншовиците.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *