„Зелените“ с план за възраждане на Народната република

БарековСлед идеята България отново да се казва Народна република, лансирана от Николай Бареков, който води листата на коалицията около „България без цензура“ за европейските избори, „Зелените“ разпространиха във „Фейсбук“ план със следващи мерки в същия дух. В плана (под рубриката „Зеленикакви вести“) се предвижда възстановяване на мавзолея на Георги Димитров, въвеждане на изходни визи, задължителни бригади.

Така „Зелените“ продължават ироничната си кампания. Сходна реакция те имаха след като местни организации на ДПС една след друга издигаха кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат. Тогава Пеевски получи и „единодушната и спонтанна подкрепа и от всички местни структури на „Зелените“ за всички 17 места за български евродепутати.

Ето пълния текст на плана на „Зелените“ за възраждане на Народната република:

Зелените сме изключително вдъхновени от слагането на масата на истинските проблеми, чието решаване ще доведе до светлото бъдеще на страната. Считаме обаче, че навременното предложение за обявяването на България за Народна република е само първи необходим акт към изграждането на просперираща държава. То задължително трябва да бъде последвано от следните стъпки:

1.       Връщане на закона за жителството, според който човек не може да се мести току-така от едно населено място в друго.

2.       Въвеждане на изходни визи, така че да стане невъзможно за умните млади хора да напускат родината. Така ще ускорим загниването на капиталистическия ни враг, като го лишим от квалифицирана работна ръка.

3.       Слагане на таван за покупката на чуждестранна валута от максимум 40 долара годишно. Така дори и да напуснат страната нелегално, хората ще бъдат насърчени да продават по магистралите родни сирене и кашкавал. Така ще стимулираме предприемчивостта на народа.

4.       С оглед на подобряване на търговското салдо – внос на цитрусови плодове само за Нова година. А и те са доказано вредни – пръскани са с пестициди и бои.

5.       Отмяна на буржоазните празници Коледа и Великден и безусловната смяна на името на Дядо Коледа на народното Дядо Мраз, който носи хубави съветски играчки.

6.       Забрана за всички частни телевизии, радиа и вестници. Медиите МУ се приравняват на държавни и не се забраняват.

7.       Пълна национализация на частните компании. Изключение се допуска само за тези, собственост на национално отговорни бизнесмени. Тъй като те контролират държавата, техните компании по презумпция са държавни.

8.       Посещаване на граничните с вражески държави райони само с открит лист след разрешение на съответното РПУ.

9.       Връщане на изконните имена на градовете Михайловград, Станке Димитров, Мичурин и Толбухин, както и възстановяване на мавзолея на др. Георги Димитров.

10.   Задължителни ученически и студентски бригади с цел прибиране на реколтата, което ще подпомогне родното селско стопанство.

11.   С оглед на национализацията и с мисъл за бъдещите дефицити, които несъмнено са полезни за здравето на обществото, въвеждане на практиката за покупка на апартамент и лека кола след поне едногодишни вноски;

12.   Закриване на всички частни банки. Тези, собственост на родни бизнесмени, се броят за наши и не се закриват.

13.   Забрана за всички политически партии освен БСП и БЗНС. За наследник на земеделците се приема BG WC, заради наличието на такава формация в коалицията им.

14.  Разрастване на системата за доносничество до пълно обхващане на цялото население. Така ще осигурим повишаване на заетостта и пълна прозрачност за всичко, случващо се в държавата.

15. Разширяване на проекта „Белене“ чрез модернизация с руски пари и специалисти на едноименния лагер там.

16.   Въвеждане на доброволните отрядници – чичковци с ленти на ръкавите, които следят да се спазва редът, да не се слуша забранена музика и т.н.

17.   Забрана за късите поли за жените и дългите коси за мъжете.

Призоваваме българските граждани да ни подкрепят на евроизборите, за да им „доставим“ тези благини. Особено радостни ще са бабите, чиито внуци ще се върнат от Запада и ще им гостуват на село всяка седмица. Е, няма да им пращат пари, но за какво са ни пари, щом щастието от живота в Народната република ще извира от душите ни.

Да живей!

Един коментар по “„Зелените“ с план за възраждане на Народната република

  1. Отново политиците ни показаха, че нямат никаква креативност и взимат всичко на готово. Зелените да не крадат идеите на ББЦ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *