ЗДРАВНОТО МИНИСТЕРСТВО СЕ ОТКАЗА ОТ ПРОЕКТА ЗА МЕДИЦИНСКА ЕКСПЕРТИЗА

Ananiev bgnes

Кирил Ананиев заяви, че с предложението МЗ целяло да въведе справедливост и повече контрол, а да не ощетява хората с увреждания

Здравното министерство оттегля проекта за медицинската експертиза, съобщи министър Кирил Ананиев на съвместен брифинг със социалния си колега Бисер Петков, предаде БГНЕС.

Решението идва след разпореждане на премиера Бойко Борисов и след среща с вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. „По изрично указание на премиера и след среща при него Министерството на здравеопазването изтегля предложения Проект за изменение и допълнение на Правилника и Наредбата за медицинската експертиза“, заяви Ананиев и допълни, че МЗ иска да въведе справедливост и повече контрол, а да не ощетява хората с увреждания.

По-рано представителните организации на и за хора с увреждания членове на НСИХУ към МС излязоха с протестна нота във връзка с въвеждането на системата за експертиза на работоспособността и обявиха национален протест на 11 април. Хората с увреждания настояват да отпаднат формулировките „определяне на работоспособност” и планираното разделяне на медицинската експертиза.

БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *