ЗА 24 ЧАСА КАТ ОТКРИ 614 НАРУШЕНИЯ И СПРЯ 213 КОЛИ ЗА ПРОВЕРКА

KAT

Акцията има за цел да повиши сигурността по пътищата

Успешно приключи първата част от проведената специализирана операция за контрол по основните пътища, съобщават от МВР. От старта й вчера сутринта до 20 часа вечерта няма регистриран нито един тежък инцидент. Проверени са 231 автомобила и 316 водачи и пътници, информират от пресцентъра на МВР.

Констатирани са общо 614 нарушения, като най-голям е броят на тези за скорост – 512. Установен е един случай на управление на моторно превозно средство в аварийната лента на магистралата и случай, при който чуждeнец е пътувал без регистрационни табели.

В хода на проведения контрол са издадени 67 фиша, съставени са 27 акта за установено административно нарушение и 8 заповеди за принудителни административни мерки. Освен това са връчени 31 електронни фиша на водачи за техни предишни нарушения, а на 3-ма са отнети свидетелствата за управление, поради неплатени задължения по Закона за движение по пътищата.

В рамките на операцията служителите са установили и 15 лица от криминалния контингент. Припомняме, в операцията вчера се включи и вертолет на ГДГП, който следи за спазването на правилата за движение от въздуха.

Операцията започна вчера сутринта. В нея се включи и вертолет на ГДГП, който да следи за спазването на правилата за движение от въздуха. Тя е за контрол по основните пътни направления у нас и е насочена към агресивното шофиране по пътищата. Паралелно с това се извършват проверки за употреба на алкохол, наркотични вещества и правилно превозване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *