За автоманиаци: Продават първия батмобил на търг

БатмобилПървият автомобил на супергероя Батман ще бъде предложен на търг в САЩ през януари 2013 година.. Автомобилът е специално преработен „Линкълн Футура“ от 1955 г. Автомобилът „Линкълн Футура“ от 1955 г. специално е бил преработен така от специалиста по тунинг и автодизайн Джордж Барис, че да се превърне в популярния в края на 60-те години в САЩ батмобил, използван при заснемането на телевизионния сериал за човека-прилеп, разказа Крейг Джексън, представител на аукционна къща „Барет Джексън“.

Автомобилът е тъмносин на цвят, а задната му част наподобява крилата а прилепа. На вратите е „фирменият знак“ на Батман – прилепът. Именно с този батмобил Батман и помощникът му Робин са се движили по време на целия сериал, уверяват от аукционната къща.

Организаторите на наддаването, което ще се състои в Скотсдейл, щата Аризона, се надяват да получат за батмобила добри пари. „Този автомобил може да струва милиони. Хората обичат коли, които са използвани в киното и на които са се возили супергерои. Например суперавтомобилът „Астън Мартин DB5“ на Джеймс Бонд от 1964 г. бе продаден за 4,6 милиона долара”, припомнят специалистите.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *