ЗАХЛАЖДАНЕ И ВАЛЕЖИ В НАЧАЛОТО НА НОВАТА СЕДМИЦА

Chadyr dyjd bgnes

Най-бурно време се очаква в сряда

В понеделник максималните температури ще са все още високи – между 28 и 36 градуса, но през следващите дни ще продължат да се понижават. Дъжд е възможен на много места днес, но през следващите дни със сигуронст ще има валежи и то над цялата страна. Ще прегърми.

Във вторник се очакват слаби превалявания и гръмотевици в следобедните часове над западните и централните райони. Максималните температури ще бъдат между 28 и 35 градуса, на места в Южна България до 37 градуса.

В сряда – 10 юли, от запад на изток ще премине циклон, който ще донесе поройни дъждове и гръмотевични бури, както и понижение на температурите. Преди обяд валежи се очакват над Западна България. В ранния следобед ще има гръмотевични бури и над Централна България, а в късния следобед и вечерта се очакват порои и бури в Южна и Югоизточна България.

Особено интензивни ще бъдат явленията в Южна България в районите на Стара Загора, Харманли, Свиленград, Пловдив, както и в Шумен, Сливен и Карнобат. Късно вечерта ще има обилни валежи и гръмотевични бури над Черноморието, особено интензивни порои се очакват около Варна, а през нощта срещу четвъртък и в Бургаска област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *