Затвор за Манолова и Бареков! Делото „Костинброд” – прекратено!

Мая Манолова•    Мая Манолова и Бареков на съд и в затвора за измамата Костинброд, искат хората, които жадуват за справедливост в България.

•    Капута говореше за фалшификация на века – оказа се, че той и господарите му спретнаха измамата на века

Софийският градски съд (СГС) е прекратил делото за откритите ден преди изборите през май бюлетини в печатницата в Костинброд.

Това стана известно от справка в информационната система на съда, съобщи capital.bg.

Делото, по което единствен подсъдим е бившият главен секретар на Министерския съвет Росен Желязков, е върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

На 16 декември прокуратурата внесе обвинителен акт срещу Желязков за престъпление по служба.

Според разследващите, по време на подготовката на извънредните парламентарни избори той не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по отношение на изпълнението на задълженията на „Мултипринт“ ООД да отпечата и достави бюлетините за гласуване.

Заради това се е стигнало до отпечатването на 351 075 бюлетини, „годни да послужат по предназначение, извън възложените по договора“.

Според прокуратурата, от бездействието на Желязков е произтекло „създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес“.

Истината е, че Мая Манолова, Бареков и компания направиха всичко възможно, за да отблъснат хората от изборния процес.

Те излъгаха цяла България, че в Костинброд се готви „фалшификацията на века”.

Накрая се оказа, че това е измамата на века.

Свръхтежките последствия от тази измама няма да коментираме, но хората искат справедливост – това значи Капута и Манолова на подсъдимата скамейка и – в затвора.

Източник: bgnovosti.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *