ЗАТВАРЯТ С КПП-ТА БУКОВЛЪК ЗАРАДИ ПИК НА КОРОНАВИРУСА

bukovlyk bgnes

Село Буковлък осъмна с КПП-та заради коронавируса, съобщава БНР. Причината за затягането на мерките в населеното място е, че 20 от новоустановените случаи през последните дни са именно от там. Според директора на РЗИ-Плевен д-р Атанас Гарев в селото се оформя тенденция за образуване на огнище на COVID-19.

Плевен д-р Атанас Гарев пред БНР в населеното място се образува огнище. Полицейското присъствие ще е видно и в самото село, което наброява над 4500 души и е със смесено население.

Болните са от различни семейства и живеят в различни квартали, затова носенето на маски на всички обществени места е задължително.

Започва масово тестване, както и сериозен контрол на хората под карантина, след като вчера са установени заразени, които са се разхождали свободно по улиците на селото.

Преди дни кметът на населеното място Росен Русанов каза, че никой не спазва противоепидемичните мерки. Заради това са възникнали разправии и се е стигнало до побой. Той сподели, че при опит да предупреди да не се събират много хора на едно място е възникнал скандал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *