ЗАПОЧВА СЕДМИЦА ЗА ПЪТНАТА БЕЗОПАСНОСТ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ

KAT BGNES

 

Мотото на кампанията е „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Акцията ще се провежда от 7 до 13 септември от Главна дирекция „Национална полиция“. 12 септември пък е обявен от Пътна полиция за Ден на превенцията. Седмицата за превенция на детската пътна безопасност се обявява за втора поредна година в дните преди началото на новата учебна година.

От днес до 13 септември, по инициатива на международната организация на пътните полицаи TISPOL, на територията на цяла Европа, включително и в България, ще се проведе полицейска операция за контрол на пътното движение. Проверките ще се съсредоточат върху използването на: обезопасителните колани от водачи и пътници, на детските обезопасителни системи, както и на каски от мотористи и техните спътници. У нас, по време на операцията, ще се правят и проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

След 15 септември пътните полицаи ще влязат по график в училищата, за да напомнят на ученици и родители основните правила за безопасност. На самият 15 септември призивът на МВР е за спазване на основните правила за движение ще е специално насочен към първокласниците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *