Заплашват Соня Колтуклиева в стила на сицилианската мафия

Честно казано„Ей, Блиц, защо така панически подскочихте да браните Цветан Василев, а?! Той какъв ви е на вас – благодетел, господар, духовен гуру… А вие какви сте му на него? Душеприказчици ли? Откъде знаете кой какъв му е и кой споделя с него „приятелство“ или неприятелство? Цветан Василев да не би да ви се изповядва на планьорка? Ако по някаква причина изпитвате поне мъничко респект към него – бива ли така вулгарно да го обиждате, твърдейки, че поддържа журналисти на “ хранилка „?! Че защо би му било необходимо това… „Сега обърнахме палачинката“, признавате в този нескопосан текст. Не е новина – мнозина забелязаха, че след като Бареков обърна палачинката, вие безропотно го последвахте.

С Люба нито сме си скубали косите, нито сме си гукали – предайте на този, който ви е диктувал по телефона този шизофреничен текст, че журналистите с позиция спорят и се карат, но се уважават, тъкмо защото всеки от тях устоява позицията си.
„За някои скоро слънцето ще залезе“… Това е израз в стилистиката на сицилианската мафия. Ще ме изпратите на тъмно ли?! Опитвате се да ме „страхувате“ ли?! Това ще уточните с моя адвокат в близките дни.“

Това написа известната журналистка Соня Колтуклиева във Фейсбук вчера в отговор на анонимна дописка в сайта Blitz. Поводът: в сензационен разговор в студиото на Нова телевизия Соня Колтуклиева в типичния й открит и директен стил сравни правителството на Орешарски с това на проф. Беров, наричано „правителството на Мултигруп“.

„Кой сега е Мултигруп – империята на банкера Цветан Василев ли, структурите на Васил Божков или на Гриша Ганчев?!“, попита журналистката.

Колтуклиева се обърна към водещата Люба Кулезич и другият събеседник – спортният журналист Юли Москов, с предложение да се хванат на бас: до колко време кабинетът „Орешарски“ ще отмени постановлението на служебния кабинет за разпределяне на парите на държавните дружества в 4 банки, за да се диверсифицира риска от концентрацията им в една банка. Както е известно,служебният премиер Марин Райков съобщи, че 54% от средствата на фирмите с преобладаващо държавно участие се намират в Корпоративна търговска банка на Цветан Василев (там са между 50 и 90% от парите на енергийните дружества).

Колтуклиева попита колегите си дали виждат някаква връзка между следните събития, последвали едно след друго за кратко време през март-април.

Президентът Плевнелиев се среща с председателя на ЕК Барозу в Брюксел. Скоро след това Цветан Василев дава интервю в австрийския вестник „Дер Щандарт“, в което напада президента по безпрецедентно груб начин, обвинявайки го, че защитава корпоративни интереси. Колтуклиева попитала банкера защо е атакувал държавния глава, той й отговорил: „защото ме е плюл пред Барозу“.

От свои източници журналистката научила, че Плевнелиев и Барозу са обсъждали тенденцията руски капитали да проникват в Европейския съюз през „чисти и коректни фирми и банки“ като КТБ, например. Колтуклиева припомни, че Корпоративна банка и руската ВТБ Капитал са партньори във Виваком и Булгартабак, а наскоро руската банка купи 9,9% от банката на Цветан Василев….

Откъде банкерът е научил какво са си говорили Плевнелиев и Барозу?!

Нататък…началникът на кабинета на президента Цветлин Йовчев подава ненадейно оставка с обяснението, че отива на работа в частния бизнес… Месец и нещо след това Цветлин Йовчев, бивш шеф на ДАНС, става министър на вътрешните работи в кабинета „Орешарски“.

Соня Колтуклиева определи правителството с мандата на БСП като ракета-носител на Сергей Станишев по пътя към мечтания от него председателски стол на Еврокомисията. През май догодина е изборът на приемник на Барозу. За това трябва да помогне правният министър и вицепремиер Зинаида Златанова. Колтуклиева съобщи, че Златанова не е издържала конкурса на Европейския съюз, за да остане на поста – ръководител на представителството на ЕК в България, което заема от 2007 година, затова от април т.г. мястото е заето от Огнян Златков. Журналистката ще изпрати сигнал до ОЛАФ за Зинаида Златанова, защото е участвала в ръководството на фирма, която е спечелила обществена поръчка за 1 милион лева от министерството на държавната администрация в правителството на Сергей Станишев, докато е заемала ръководния пост на представителството на ЕК в София. Бившата заместник- министърка на държавната администрация Мария Дивизиева стана началник-кабинет на премиера Пламен Орешарски. Тя е в напреднала бременност от министъра на културата Петър Стоянович.

….. Час след края на предаването „На светло с Люба Кулезич“ сайтът Блиц публикува следното:

Цветан Василев„Доскоро журналистката и известен пиар Соня Колтуклиева боготвореше банкера Цветан Василев, а тази сутрин в предаването на Люба Кулезич всяка втора дума й беше против управляваната от него банка. Защо? Защото, вече не е на ясла при банкера.

Келепирът свърши!

И приятелството също!

Сега обърнахме палачинката…

Между другото, и отношението й към Кулезич доскоро беше същото. Хванаха се за косите в национален ефир, а днес си гукат като две гълъбици.

Защо, бе?

Защото сте въртиопашки. Накъдето е слънцето, натам въртите и слънчогледа. Но за някои скоро слънцето ще залезе…“

Pernik 1 потърси в Интернет и не откри абсолютно никакъв текст, в който Соня Колтуклиева да „боготвори“ банкера Цветан Василев, както твърди сайтът Блиц.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *