Заловиха трафикант с 37 килограма марихуана

МарихуанаНаркотрафикант, пренасящ близо 37 кг. марихуана, се опитал да осуети митническа проверка, като вместо да изпълни разпореждането и да насочи автомобила си към рентгена, настъпил газта към румънската граница на ГКПП-Дунав мост, съобщиха от Агенция митници.

Наложило се да бъде преследван от специализирана кола на Митница-Русе и да бъде ескортиран обратно.

Случаят е от нощта срещу 3-и март.

Косовският гражданин на 36г. пристигнал на трасе „изход“ на митницата, десетина минути след полунощ с товарен микробус – платформа с швейцарска регистрация. Заедно с него пътувала и съпругата му, румънска гражданка. На платформата бил качен лек автомобил Fiat.

След анализ на риска товарният автомобил е насочен за проверка с мобилен рентген. В този момент обаче наркотрафикантът потеглил не към скенера, а към румънската граница.

След като инспекторите от мобилната група го настигнали и върнали, рентгеновата проверка показала наличието на съмнителни правоъгълни форми в шасито на платформата.

Микробусът е отведен за щателна митническа проверка, която установила, че между гредите на шасито е монтирана кутия. След срязване на ламарината на тайника, проверяващите открили скритите вътре 71 пакета със суха листна маса. При направения полеви наркотест веществото реагирало на марихуана. Общото тегло на открития наркотик е 36,7 кг.

За случая веднага е уведомен дежурен прокурор и разследващ митнически инспектор. Косовският гражданин и съпругата му са задържани. Стойността на иззетото количество наркотик възлиза на около 140 000 лв. по цени на съдопроизводството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *