Закопчаха осем от КАТ в далаверата с крадени коли

ЗадържанОсем служители от КАТ- София бяха задържани вчера за далавери с крадени и нередовни автомобили при акция на Отдел “Вътрешна сигурност” в МВР, за която БЛИЦ съобщи. Сред арестуваните е ръководният служител на част от каналите за регистрация на канали инспектор Цветан Цветков. Закопчани са още механик и 6 служителки, чиято задача е да подпечатват документите на возилата на обозначените гишета. Те се водят по щат – ЛРШП по трудово правоотношение, пише „Телеграф“.

Служители на “Вътрешна сигурност” заедно със следовател, нахлули в халето, където се извършват регистрациите на возила в столицата – точно до сградата на КАТ в кв. “Дървеница”. Ченгетата арестували колегата си Цветков, а след това и съучастниците му и ги отвели за разпит.

По неофициална информация разследващите имат доказателства, че инспекторът, шестте жени и механикът от месеци участват в схема, при която се узаконяват крадени коли, така и такива без документи. “В Пътна полиция има посредници, които предлагат да помогнат на всеки, който не може да си регистрира колата по обичайния ред. Ако возилото е крадено, се сменя една буква или номер от рамата и става редовно”, разказаха запознати с далаверата.

После служителките на гишетата си затварят очите, за което получават скромна сума от 100-200 лева. Накрая инспекторът подпечатва документите и регистрацията става без проблем. При кола без документи също винаги има изход, стига Цветков и съучастниците му да са на смяна. Тогава се изготвят фалшиви документи за няколко минути. Те струват към 500 лева.

Източник: БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *