ЗАДЪРЖАХА ЧЕТИРИМА ЗА КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ В ПЛЕВЕНСКО

pOLICE BGNES

В Плевен се очаква оспорвана битка, защото разликата между двамата кандидати не е голяма

В събота вечерта задържаха четирима души по подозрения за купуване на гласове в района на Плевен. По време на акцията са извършени претърсвания и изземвания. Извършени са проверки и по ромските махали, включително и в село Буковлък.

На втория тур за кметския стол в Плевен ще се борят досегашният кмет Георг Спартански и досегашният областен управител Мирослав Петров. Разликата между двамата е малка и битката се очаква да е оспорвана.

От ОИК забраниха строго да се включват охранителните камери в секциите, за да се опази по този начин тайната на вота. Иначе избирателите тук са 115 000. Интересно е, че между двата тура 16 младежи получиха право да гласуват на изборите. Днес в Община Плевен кмет избират и 6 села, 11 села пък вече избраха своите управници.

Миналата неделя в село Буковлък бяха регистрирани множество нарушения. Местните твърдяха, че в стаята за гласуване влизали по няколко избиратели наведнъж. Полицията обаче веднага се е намесила. В Буковлък избраха кмет още на първи тур. Той ще застъпи своя пети мандат след броени дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *