ЗАДЪРЖАХА МЪЖ ЗА ХВЪРЛЕНА НА СТАДИОНА БОМБИЧКА, КОЯТО РАНИ ПОЛИЦАЙКА В ОКОТО

Beleznici bgnes

Той се предал сам, камерите не са записали извършителя

При полицейска акция тази вечер беше задържан мъж, заподозрян за раняването на двамата полицаи с бомбичка на футболното дерби ЦСКА-„Левски“, предаде БНТ. Заподозреният е отведен за разпит в СДВР, съобщи главният секретар Младен Маринов.

Младежът, който метна бомбичка на мача ЦСКА-Левски на 18 април и рани двама полицаи, опитал да се укрие. След като полицаите го установили и успели да се свържат с него по телефон, той първо искал да се предаде следващата седмица, след това обаче се съгласил да се яви в СДВР в събота вечерта.

Това съобщи на брифинг шефът на столичната полиция Ивайло Иванов. Според разказа на фена на Левски той искал да метне бомбичката, която му подал друг фен, на пистата, а не сред хората.  Взривното устройство обаче е летяло до сектор А и е гръмнало до врата, стъкла от която раниха сериозно полицай Гергана Зашева и по-леко колегата й Петър Иванов.

Припомняме, при инцидента особено тежко пострада полицайката, за която имаше риск да загуби зрението на едното си око. След проведената тежка операция лекарите дадоха надежда, че тя ще се възстанови напълно.

Събрани са достатъчно доказателства, извършителят е 24-годишен мъж, няма регистрации и не е осъждан. В момента той е задържан с прокурорска мярка за 72 часа, в понеделник материалите по делото ще бъдат внесени в съда и ще се поиска постоянна мярка за задържане под стража, каза градският прокурор Емилия Русинова.

Според директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов още в петък на обяд е установена самоличността на заподозрения. Той се е явил в полиицията с адвокат. „Първите му думи към нас бяха, че съжалява за стореното. Той често ходи на мачове, близък е до твърдото ядро на агитката на „Левски“, не е регистриран с криминални деяния, каза Иванов.

Ивайло Иванов обяви, че още за мача в идната сряда на Националния стадион „Васил Левски“ ще има нови видеокамери и оптична мрежа. Това е първи резултат след проведената работна среща на МВР, ММС, БФС и народни представители миналия петък. По думите му сега се започва от Националния стадион и ще се повишава сигурността на всички останали терени у нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *