ЗАДЪРЖАХА ЗАПОДОЗРЯН ЗА УБИЙСТВОТО НА РОБЕРТ ВЕЛИЧКОВ ОТ ПЕРНИК

991-ratio-zadyrzhan-ubijstvo-pernik

31-годишният Цветан Иванов е задържан на летище София

Това бе обявено от пресцентъра на ОД на МВР – Перник. Мъжът се връщал от Италия, където бил при баба си. Според прокуратурата той избягал веднага след убийството с автобус и отишъл при баба си в Италия. Още на аеропорта той обявил, че идва у нас, за да се предаде, а гранични полицаи го задържали и конвоирали към Перник.

„Предполагаме, че е разбрал, че го издирват из цяла Европа и е преценил, че най-удачно за него е да се прибере“, коментираха криминалисти. Заради извършеното тежко престъпление, с прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Предстои внасяне на искане за постоянното му задържане.

Престъплението бе извършено в 3.00 ч. след полунощ  на 15 ноември в центъра на Перник. Робърт Величков бе прострелян смъртоносно, докато с друг мъж бил в кафене „Малибу“. Младежът е застрелян по хулигански подбуди, заяви преди дни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. В нощта на убийството двамата с Цветан си разменили обидни реплики, след което Иванов отишъл до дома си, взел незаконно притежаван пистолет, върнал се и убил Величков. „Отхвърлена е версията за преразпределяне на наркопазара“, обяви главният комисар на МВР Младен Маринов.

В рамките на разследването бе установена самоличността на извършителя, който е от Плевен, но е пребивавал в Перник без адресна регистрация. За него се знае още, че е правил опит за самоубийството, бил е агресивен, злоупотребявал с алкохол. Цветан Иванов, който след дръзкото нападение се укри, бе обявен за общодържавно издирване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *