ЗАДЪРЖАХА БРАТОВЧЕД НА УБИТОТО 7-ГОДИШНО МОМИЧЕ

phpoiuzdz_800x_

В Момчилград искат да линчуват обвинения за убийството младеж

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа до 72 часа Мехмед Хасан, на 25 години, за убийството на 7-годишната Дамла, която бе намерена мъртва сутринта на 17 декември в дома си в гр. Момчилград. Хасан е обвинен в това, че на 17 декември умишлено е умъртвил малолетната Дамла, като убийството извършено по особено мъчителен начин за жертвата, съобщиха от прокуратурата.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвори без замяна. Задържаният е племенник на майката на детето и е имал ключ от жилището им, с помощта на който е проникнал в него в ранните часове на 17 декември 2017г. Съдебно медицинската експертиза е установила причината за смъртта на малолетната жертва – задушаване.

Напрежението в града не стихва. Хората в Момчилград искат да линчуват младия мъж и се опасяват, че има опасност той да бъде освидетелстван като невменяем и да не излежи присъдата си за жестокото убийство.

Днес изтича 72-часовия срок, в който беше задържана майката на убитата 7-годишна Дамла от Момчилград. Очаква се прокуратурата да поиска постоянното ѝ задържане. Тя е в ареста от първите часове на тежкия криминален случай. Обвинена, е че е оставила детето си само.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *