ЖЪЛТ КОД ЗА БУРИ И ВАЛЖЕИ В ЦЯЛАТА СТРАНА

Slynce oblaci

Жълт код заради очаквани гръмотевични бури, интензивни валежи и градушки е обявен в цялата страна днес от Националния институт по метеорология и хидрология. На много места дъждовете ще започнат още от сутринта, но като цяло повече шансове за слънце ще има през първата половина на деня – предимно в южните райони и по Черноморието.

Облачността през по-голямата част от деня ще е значителна, а преваляванията краткотрайни. Преди обяд дъжд се очаква предимно в източните и северните райони.

Вятърът ще бъде слаб, с временни усилвания с настъпването на валежите и гръмотевичната активност.

Максималните температури са в интервала 23-28 градуса. Нощните температури са предимно между 13 и 18 градуса, възможни са и по-високи стойности в някои източни райони.

Над планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания преди обяд над масивите от Южна България, но след обяд и там ще се развият гръмотевични бури. На места явленията ще са с голям интензитет. Във времето без бури, вятърът ще е слаб, предимно от северозапад, в югоизточните масиви – от юг-югозапад. Максималната температури на 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра – около 12 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, с краткотрайни валежи от дъжд, на места след обяд придружени с гръмотевици. Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури – между 20 градуса и 24 градуса. Температурата на морската вода е от 16 градуса на север до 20 градуса на юг. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *