ЖЪЛТ И ОРАНЖЕВ КОД ЗА ВАЛЕЖИ В ЦЯЛАТА СТРАНА, НА МЕСТА ВАЛИ И СНЯГ

Dyjd esen bgnes

На места се очаква да паднат до 60 литра на квадратен метър

Цялата страна е обхваната от валежи, като те са интензивни в почти всички области. В Югоизточна България се очакват и гръмотевици, предаде репортер на БГНЕС. Дъжд и сняг вали в Западна България, на АМ „Люлин”, както и на прохода Петрохан. Временно е ограничено движението през прохода Петрохан, съобщиха от агенция „Пътна инфраструктура“.Причината е аварирал камион в началото на прохода от северната му страна. Обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Малко по-късно от АПИ информираха, че временно е ограничено и движението на камиони над 12 т през Троянски проход.

В повече от половината области в страната се очакват значителни количества валежи – на места до 60 л/кв.м. Температурите рязко падат с усилването на северозападния вятър и до края на деня ще бъдат от около 6-8 градуса над нулата в Западна България, до 16-18 градуса в Югоизточна България.

И утре ще остане студено. Ще продължи да вали в Източна и Североизточна България, над западните части от страната валежите постепенно ще спират. Дневните температури слабо ще се повишат и ще бъдат между 10 и 15 градуса, по-ниски в местата с валежи. От вторник започва затопляне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *