Журналист: БСП са излишна партия

СпасовАнализи на резултатите и последиците тях предстоят след проведените предсрочни парламентарни избори предстоят.

Но още сега трябва да се кажат някои категорични факта.

Първият е , че в условия на тотална социална и икономическа криза една лява партия показа неспособност да спечели изборите. БСП игра страхливо, некъдърно и влезе в кампанията си с тотален комплекс за непълноценност. (Тепърва ще анализираме неграмотната и пълна с грешки кампания!) Тази загуба е равна на катастрофа, води до задълбочаване и непредсказуемост на икономическата ситуация в страната. Това прави БСП в този вид излишна в разпадащия се политически модел, излишна и като решаващ субект в лявото пространство, защото не лансира публично и не защити ляв проект пред избирателите.

Сергей Станишев моментално трябва да пшодава оставка и да напусне лидерския пост в партията заедно с инфантилния си, некомпетентен, самовлюбен, безпереспективен и дълбоко комплексиран провинциалистки екип.

Станишев загуби последователно и категорично три политически бикти: два избора за парламент и едни президентски избори. Доказа категорично липсата на политическа харизма, на лидерски каячества и на манталитет на победител. Силите му стигнаха за разиграване на апаратни игри в рамките на партията, постигайки единствено укрепване на позициите на кликата около себе си.

Повече приказки в момента са излишни.

Източник: plovdivchanin.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *