Животновъди не подкрепят спорни личности за зам.-министър на земеделието

Бойко СинаповИзявление на председателят на Националната асоциация на животновъдите в България Бойко Синапов:

Животновъдите настояваме да бъде назначен зам.-министър на земеделието и храните, който да е предложен и избран от сектора. Зърнопроизводителите досега винаги са имали свой представител във властта и не ги интересуват животновъдите. Те разполагат с огромен финансов ресурс и лобизъм. Този път искаме и ние човек, който да защитава бранша и да продължи да работи за неговата стабилност. Затова предлагаме поста да бъде оглавен от Пенка Христова, председател на Съюза на животновъдите в България. Тя доказа, че като съветник в министерството помага на животновъдите и решава техните проблеми. Наскоро завърши магистратура по агробизнес.

Категорично сме против назначаването на спорни личности, които защитават интересите на млекопреработвателите. Такива са кандидатурите на Димитър Зоров, председател на Асоциацията на млекопреработвателите в България, на Диляна Славова, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите и на кмета на Калофер Румен Стоянов. Зоров и Славова работят в ущърб на животновъдите и постоянно натискат за ниски изкупни цени на млякото.

Избирането на кмета на Калофер Румен Стоянов за зам.-министър на земеделието е политическа кандидатура. Той беше втори в листата на БСП за Пловдив област. Той няма висше образование и е завършил „Туризъм“ в Икономическия колеж в Пловдив.

Надяваме се министър-председателят Пламен Орешарски да се слуша в гласа на животновъдите.

Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *