ЖИВКО ЖИВКОВ Е НОВИЯТ ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ДЪРЖАВЕН ФОНД „ЗЕМЕДЕЛИЕ“

Jivko_Jivkov

Управителния съвет на фонда официално е освободил от поста Румен Порожанов

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи Румен Порожанов от длъжността изпълнителен директор на ДФЗ във връзка с подадена от него молба. Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ избра за нов изпълнителен директор Живко Живков.

Той е роден на 11 януари 1979 г. Магистър е по „Право” от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. Притежава и магистърска степен „Агроном” от Лесотехническия университет в София. Владее английски и руски език. От 2003 г. до 2005 г. е експерт в областната дирекция на Министерството на земеделието и храните във Велико Търново.  От 2009 г. до 2014 г. е директор на Областната дирекция на ДФ „Земеделие” във Велико Търново. От 1 септември 2014 г. Живко Живков е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие с ресор „Директни плащания на площ” и „Информационни технологии”.

Досегашният директор Румен Порожанов подаде оставка на 1 февруари, минути след като му беше поискана от служебния министър на земеделието Христо Бозуков. Това стана след протести на животновъди пред сградата на министерството заради новите схеми за подпомагане. Официално Бозуков мотивира исканата оставка с „назряло обществено недоверие към фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“.

Целта на смяната беше да се извърши „коректна проверка“ в ДФЗ във връзка с получени сигнали от бенефициенти за нередности при проекти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *